۞ امام علی (ع) :
هر که خیر جوید سرگردان نشود، و کسی که مشورت نماید پشیمان نگردد.

موقعیت شما : صفحه اصلی » اخبار
  • شناسه : 392
  • 20 ژوئن 2020 - 0:33
  • 913 بازدید
  • ارسال توسط :
  • منبع : خبرگزاری فارس

سخنگوی وزارت خارجه قطعنامه شورای حکام را غیرسازنده و غیر قابل پذیرش خواند و گفت: این قطعنامه یک زیاده‌خواهی آشکار و طلبکاری سیاسی از سوی آمریکا و سه کشور اروپایی است و ایران زیاده‌طلبی را از جانب هیچ کشور و سازمانی نمی‌پذیرد.

به گزارش گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس، سید عباس موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه ایران امشب (جمعه) در واکنش به قطعنامه پیشنهادی سه کشور اروپایی به شورای حکام که به تصویب رسید، صدور قطعنامه سیاسی شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را اقدامی غیر‌سازنده، غیرمسئولانه و غیر‌قابل پذیرش خواند.

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان با رد کامل قطعنامه سیاسی و غیرفنی شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اظهار داشت: در حالی که جمهوری اسلامی ایران بالاترین سطح از همکاری را با  آژانس داشته است، صدور قطعنامه شورای حکام اقدامی کاملاً غیرسازنده و مایوس کننده است.

سید عباس موسوی افزود: بزرگ‌‌نمایی درخواست‌های آژانس توسط برخی دولت‌ها و در راس آن‌ها آمریکا، در حالی که اساس و مبنای چنین درخواست‌هایی از سوی آژانس زیر سوال است، تلاش آشکاری برای یک بحران آفرینی جدید بر سر راه همکاری‌های ایران و آژانس به شمار می رود.

سخنگوی وزارت امور خارجه اعضای شورای حکام را به هوشیاری در برابر تلاش آمریکا و رژیم صهیونیستی برای بازگشایی پرونده های جعلی قدیمی که بی اساس بودن آنها پیش از این اثبات شده و توسط خود شورای حکام مختومه شده بودند، دعوت کرد.  

وی با تقدیر از دولت‌هایی که با تحلیل دقیق شرایط و شناخت اهداف سیاسی ورای این قطعنامه از همراهی با آن خودداری کرده اند، گفت: از آن دسته از دولت‌های عضو شورای حکام که به این قطعنامه رای مثبت داده‌اند، انتظار می‌رفت با درک اهداف پنهان رژیم صهیونیستی و رژیم حاکم بر آمریکا،  با تلاش آنها برای یک تنش غیر ضروری جدید در عرصه بین‌المللی همراه نشوند.

*سه کشور اروپایی قصد فرار به جلو دارند

سخنگوی وزارت امور خارجه اقدام سه کشور اروپایی انگلیس، فرانسه و آلمان در معرفی این قطعنامه را به شدت محکوم کرده و آن را اقدامی تحت فشار آمریکا قلمداد و تصریح کرد: این سه دولت که در اجرای تعهدات برجامی خود کاملا عاجز مانده‌اند با این اقدام قصد فرار به جلو و گریز از مسئولیت‌های برجامی خود در قبال ایران دارند.

سید عباس موسوی اضافه کرد: این قطعنامه یک زیاده خواهی آشکار و طلبکاری سیاسی از سوی آمریکا و سه کشور اروپایی است و جمهوری اسلامی ایران زیاده طلبی را از جانب هیچ کشور و سازمانی نمی پذیرد. 

وی تاکید کرد: مسئولیت تنش آفرینی در روابط جمهوری اسلامی ایران و آژانس بر عهده بانیان این قطعنامه است و این کشورها باید عواقب این اقدام خود را پذیرا باشند.

به گزارش فارس، شورای حکام آژانس امروز قطعنامه پیشنهادی سه کشور اروپایی برجام (انگلیس، فرانسه و آلمان) را به تصویب رساند. ۲۵ عضو به این قطعنامه رای مثبت دادند، هفت کشور رای ممتنع، روسیه  و چین رای منفی دادند و پاراگوئه نیز غایب بود.(اینجا بخوانید)


در این قطعنامه از ایران خواسته شده است به تعهدات خود در چارچوب ان.پی.تی و پروتکل الحاقی کاملا پایبند باشد.

«رافائل گروسی» مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی امروز (جمعه) بعد از تصویب قطعنامه ضد ایرانی در شورای حکام، گفت این سازمان به فشار بر ایران برای گرفتن پاسخ درباره مکان‌های مورد نظر ادامه می‌دهد.(اینجا بخوانید)

گفتنی است، کاظم غریب‌آبادی نماینده ایران در آژانس نیز در اظهاراتی ضمن محکوم کردن قطعنامه پیشنهادی سه کشور اروپایی به شورای حکام اعلام کرد که جمهوری اسلامی اقدام مقتضی و مناسب را در واکنش به این قطعنامه اتخاذ می‌کند و مسئولیت و عواقب آن، بر عهده بانیانش خواهد بود.(جزییات بیشتر)

نماینده ایران در آژانس همچنین گفت که قطعنامه شورای حکام هیچ الزام حقوقی برای ایران به منظور همکاری با آژانس درباره دو درخواست دسترسی ایجاد نمی‌کند.

نمایندگی دائمی چین در وین، مقر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از تصویب قطعنامه شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی علیه ایران ابراز تاسف کردو نسبت به تاثیر چنین اقدامی بر برجام هشدار داد.

نمایندگی روسیه در وین نیز در این باره عنوان کرد: «برای رسیدن به نتایج مثبت، آژانس و تهران باید به گفت‌وگو مطابق با روش‌های معمول ادامه دهند و نگرانی‌های طرف‌ها در نظر بگیرند. در عین حالی که بر لزوم حل فوری مشکل این مشکل توسط تهران و آژانس تاکید [می‌کنیم]، باور داریم این قطعنامه می‌تواند مخرب و غیرسازنده باشد».

محمدجواد ظریف شب گذشته در توئیتی نسبت به صدور قطعنامه هشدار داده بود. او در توئیتی با بیان اینکه چیزی برای پنهان کردن نداریم به بازرسی‌ها و دسترسی‌های آژانس در ایران در پنج سال گذشته اشاره و از عملکرد سه کشور اروپایی انتقاد کرد و گفت: سه کشور اروپایی عضو برجام که به وظایف خود در برجام عمل نکرده‌اند، نباید همدست این کار باشند.

رئیس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه راه‌حل مبتنی بر توافق امکانپذیر است، یادآور شد: ولی صدور قطعنامه آن را نابود خواهد برد.

برچسب ها

پاسخ دادن

ایمیل شما منتشر نمی شود. فیلدهای ضروری را کامل کنید. *

*

یازده + نه =